SG Újezd - SG Lokáda 2:2 (1:0)

14.05.2018 23:34

Pondělí 14.5.2018 

Zápas sezóny, zápas jara, utkání, které oběma týmům připomnělo, proč je to ještě pořád ještě baví. To byl boj o první místo v Přeboru pražských starých gard.

Začátek tomu přitom nenasvědčoval, SG Lokáda začala v deseti lidech, což už se opravdu dlouho nestalo. A to mohli být její hráči rádi, že se "narychlo uzdravil" Mário Jahoda, který se původně přišel na akci jen podívat. 

Během první čtvrthodiny na rozměrově největším hřišti přeboru starých gard nebyl hendikep jednoho hráče v poli vidět, Lokáda měla míč dokonce častěji na svých kopačkách a je jen škoda, že po jedné z rychlých akcí domácí ve 13 minutě překonali do té doby spolehlivě chytajícího Zdeňka Hrabáka. V tu chvíli se začalo zdát, že deset hráčů Lokády dlouho nevydrží s dechem. 

Ve 25 minutě se však poměr hráčů na hřišti vyrovnal, když dorazil Jirka Lustik. Do druhé půle se tak šlo s jednogólovým vedením domácích a s odvážným pokynem trenéra Honzy Fršty Holčáka hrát na tři obránce (Karla Vodičku, Luďka Gratiase a Martina Klaciána) a posílením ofenzívy se pokusit zvrátit nepříznivý stav. 

Dlouho se zdálo, že se risk vyplatí, záloha ve složení Mario Jahoda, Honza Klepal, Michal Krimák a Tomáš Freisler útočící tandem Ruda Čureja, Ivan Struhár vydatně zásobovala, v 55 minutě se však nepodařila brankáři hostí rozehrávka, domácí ho chytře přelobovali, a rázem bylo 2:0. 

Hráči Lokády se však nepoložili, naopak, z posledních sil přepnuli na vyšší převod a deset minut před koncem, po skrumáži a trefě "jedenáctého hráče" Jirky Lustika jim svitla naděje. Poslední minuty zápasu se nesly ve znamení tlaku na domácí branku a když se po krásném centru Michala Krimláka a prodloužení Ivana Struhára trefil neúnavný Tomáš Freisler, domácím hodně zatrnulo. Do konce zápasu zbývalo pět minut a hosté ucítili šanci na úplný zvrat zápasu. K němu však nedošlo, i když střela Ivana Struhára, která orazítkovala tyč, po gólu doslova volala. 

Přestože se Lokádě v krásném, a na konci značně hektickém, zápase zvítězit nepodařilo, všem jejím hráčům patří velký dík za spolehlivost, nezlomnost, předvedený výkon a srdíčko, bez kterého by to prostě nešlo!!! 

Góly: Lustik, Freisler

Sestava: Hrabák, Vodička, Gratias, Klepal, Klacián, Jahoda, Krimlák, Freisler, Lustik, Čureja, Struhár, trenér Jan Fršta Holčák