SG Lokáda - SG Junior 3:8 (1:5)

30.04.2019 23:18

Pět omluvenek v den zápasu je prostě moc. Své o tom ví po dnešním zápase o první místo Přeboru starých gard i SG Lokáda. Což o to, i v jedenácti se dá hrát, ale když se do dvacáté minuty zraní hned dva hráči a soupeř není z nejlehčích, musí to dopadnout, jak to dopadlo.

Začátek zápasu přitom nevypadal zle, na první gól Junioru domácí odpověděli pohlednou akcí po ose Filip Turšner - Pavel Kerbl a do osudné dvacáté minuty bylo vše otevřené. Pak se však zranil zkušený stoper domácích Luděk Gratias a brzy poté Ruda Čureja, který se sice za stavu 1:4 na hřiště vrátil, ale počítat mohl pouze s jednou zdravou nohou. K lavičce se tak šlo o půli za hrozivého stavu 1:5 a s domácími to nevypadalo vůbec dobře.

Do druhé půle vstoupili opět lépe hosté z Junioru a brzy navýšili náskok na pět gólů.

V tu dobu sice začala fungovat spolupráce šikovných domácích rychlíků Filipa Turšnera a Miggieho Nováka a po faulu na druhého z nich Honza Švestka z penalty snížil, ale na zdramatizování zápasu devíti statečným nezbývaly síly. Došlo tak pouze ke kosmetickým úpravám skóre, Martin Klacián po dalším krásném centru Filipa Turšnera korigoval na 3:7. Poslední slovo měli ale opět hosté.

Jak vše zhodnotit? Veliká škoda promarněné šance, která vzala díky smršti omluvenek za své už dávno před zápasem. Celodenní déšť vzal zřejmě Lokádě naději na druhý přeborový titul.

Góly: Pavel Kerbl, Honza Švestka (pen.), Martin Klacián

Sestava: Hrabák, Vodička, Gratias, Švestka, Klacián, Kerbl, Freisler, Čureja, Novák, Turšner, Neuberg, trenér Honza Fršta Holčák