SG Lokáda - SG Junior 3:3 (1:1)

05.06.2018 12:35

Pondělí 4.6.2018

Zápas blbec, jinak se to ani nedá popsat. Budoucímu vývoji napovídala další smršť předzápasových omluvenek, pohled na hřiště však měl domácí uklidnit, jelikož jich bylo o dva víc než hostí z SG Junior! Bohužel se tak nestalo a na rozdíl od posledního zápasu dlouho nikdo nevěděl, co má vlastně hrát. Jalový tlak k ničemu nevedl a tak se stalo, co málokdo očekával. První nebezpečný útok hostí byl zakončen centrem a přesně mířenou hlavičkou - 0:1.

Pokud domácí do té doby nevěděli co hrát, obdržený gól jim moc nepomohl. Do toho všeho přišla další rána, po nešťastném přišlápnutí se zranil tahoun záložní řady Petr Bína. Pozápasové vyšetření bohužel potvrdilo špatné prognózy, přetržený vaz.

Přes dosavadní nepříznivý vývoj Lokáda pokračovala ve snaze konečně skórovat a když už se zdálo, že „to prostě nepůjde“, přišel přesný centr Jirky Lustika z pravé strany, lehká teč hlavou v podání Martina Klaciána a ke střídačkám se šlo za vyrovnaného stavu.

Druhý poločas začal hodně podobně jako první jen s tím rozdílem, že se domácím konečně něco podařilo. Do krásného centru Kamila, posily z Ostravy, se položil bomber Ivan Struhár, který napálil míč „ala Van Basten“ napříč brankou přímo šibenice.

Konečně změna, uklidnění? Ani náhodou, vedení trvalo sotva pár minut, rychle a přesně kombinující hosté si párkrát nakrátko vyměnili míč a bylo opět vyrovnáno. Následoval další tlak Lokády a spousta neproměněných šancí, které po gólu přímo volaly. S blížícím se koncem domácí stupňovali svůj tlak a před branku Junioru se snášela jedna nabídka druhou. Po třech dalších tutovkách konečně udeřilo. Karel Vodička našel centrem zprava hlavu Ivana Struhára, jehož střelu brankář vyrazil pouze k nohám dobíhajícího Martina Klaciána, který se ani podruhé nemýlil – 3:2.

Nebyl by to však zápas smůly, kdyby skončil domácí výhrou. V posledních vteřinách si domácí opět pomyslně „vybrali oddechový čas“, což Junioru umožnilo vyrovnat na konečných 3:3.

 

Góly: 2x Klacián, Struhár

Sestava: Hladík, Vodička, Gratias, Klacián, Bartoň, Freisler, Kerbl, Bína, Kamil, Lustik, Struhár, Čureja, trenér Jan Fršta Holčák