SG Lokáda - SG Jinočany 5:7 (1:4)

30.10.2018 16:30

Po delší době si Lokáda vybrala „zápas blbec“ vedený systémem „soupeři tam padne i odkop od brány zatímco my se netrefíme ani z brankové čáry“. Abychom byli objektivní, Jinočany si za svou sehranost a kvalitu středové řady bodovat zasloužily, ale domácí branka musela být stejně o něco větší. Není přece možné, aby do ní spadlo 90% střel, zatímco do té hostující stěží pětina.

Ledacos napověděla hned první desetiminutovka, ve které se hosté z 20 metrů trefili, kdežto podobná střela domácích na druhé straně orazítkovala břevno. V podobném duchu se odehrál prakticky celý první poločas, na dvě neproměněné šance domácích navázal jeden gól hostí. Zcela logicky tak první půle skončila 1:4, když za domácí skóroval pouze obránce Martin Klacián.

Jít do druhého poločasu s třígólovým mankem není nic moc a brzy mělo být ještě hůř. Po dvou úvodních šancích Lokády se totiž hosté vymanili z tlaku a opět jim to tam hned napoprvé padlo, tentokrát po křížné střele a odrazu o jednu z tyčí, které včera přály jen jednomu týmu. Za této konstelace by vzal Jinočanům body jen zázrak, o který se pokusil Michal Novák. Na jeho zásahy však navázali opět hosté, také dvakrát, střelami z uctivé vzdálenosti, které však naprosto spolehlivě vyhledaly šibenici domácí branky.

Ani za tohoto stavu hráči Lokády nesložili zbraně a góly Ivana Struhára a Rudy Čureji korigovali výsledek divokého utkání na konečných 5:7.

Góly: 2x Michal Novák, Martin Klacián, Ivan Struhár, Ruda Čureja

Sestava: Bartoň, Jeník, Gratias, Toman, Klacián, Kerbl, Freisler, Lustik, Červený, Novák, Struhár, Čureja, trenér Jan "Fršta" Holčák