SG Lokáda – Oldboy GKS Belchatów 3:3 (1:0)

26.06.2018 15:26

Neděle 24.6.2018, přátelák, hráno na hřišti Sokol Troja

Parádní rozloučení se sezónou v podobě historicky prvního utkání proti zahraničnímu soupeři si stará garda Lokády nadělila netradičně v neděli 24.6. Na příjemné a dobře připravené hřiště TJ Sokol Troja přijel polský tým Oldboy GKS Belchatów, jehož áčko hraje aktuálně II. ligu, v ročníku 2014/2015 dokonce polskou nejvyšší soutěž, Ekstraklasu.

Dát dohromady kvalitní sestavu nebylo opět nic snadného (zranění, dovolené, jiné akce), ale ve spolupráci s třemi posilami z týmu Troji bylo nakonec „domácích“ čtrnáct, což se ukázalo při systému hokejového střídání jako docela dobré číslo.

Začátek zápasu se odehrával v opatrném duchu, bylo znát, že se soupeři vidí poprvé a vůbec netuší, co od sebe očekávat. Zhruba po čtvrt hodině se první osmělili domácí, konkrétně bratři Krimlákové podporovaní jednou z trojských posil Filipem Turšnerem, bývalým hráčem mládežnických týmů Lokády, kteří rozhýbali zálohu a začali útok ve složení Struhár – Neuberg zásobovat. K útočení se dala postupně strhnout i záložní řada Švestka, Čureja, Pivoňka podporovaná beky Tomanem, Vodičkou, Kerblem a Klaciánem. První šance tak na sebe nenechaly dlouho čekat. V první půli se však ujala pouze jedna povedená kombinační akce, na jejímž konci byl právě Filip „Fido“ Turšner.  

Hned po přestávce vyplněné ochutnávkou polského regionálního „energetického nápoje“ Trybunal se staré gardě povedla další z rychlých akcí a Michal Krimlák zvýšil na 2:0.

Pohodlné vedení však domácí ukolébalo a za čtvrt hodiny bylo nečekaně vyrovnáno. Druhý gól totiž zapůsobil více na hosty z Belchatówa, kterých začalo být najednou plné hřiště, dobře kombinovali a začali čím dál více prověřovat gólmana Jirku Hladíka, který se po dvou z jejich střel natahoval marně.

Dvacet minut před koncem tak definitivně skončilo uctivé oťukávání a začalo se hrát o výsledek. Lépe začali opět domácí. Po dlouhém odkopu Martina Klaciána a krásném sólu z půlky hřiště se podruhé trefil Filip Turšner a zdálo se, že je rozhodnuto. Opět však platilo nedáš - dostaneš a po dvou nastřelených břevnech hostující branky udeřilo naopak na druhé straně.

Konečný výsledek 3:3 byl nakonec přijat oběma týmy, ostatně, byl to přátelák a hosty z Belchatowa čekala hořká „kolumbijská pilulka“ v podobě porážky jejich národního týmu na MS v Rusku. I ta však byla přebita fantastickou atmosférou afterparty obou týmů v „regeneračním centru“ U Malého Berlína, během níž jeden z polských hráčů požádal svou přítelkyni o ruku.

Góly: 2x Turšner, M.Krimlák

Sestava SG Lokáda: Hladík, Kerbl, Vodička, Toman, Klacián, Švestka, Pivoňka, Čureja, Krimlák T., Krimlák M., Turšner, Struhár, Neuberg, trenér Jan Fršta Holčák