SG Lokáda - Lékařská fakulta 5:3 (3:1)

28.05.2019 08:22

Po posledním debaklu dorazil na Lokádu posílený tým Lékařské fakulty a hned od začátku bylo jasné, že se podobný výsledek (13:4) opakovat nebude. 

Začátek probíhal v módu "od vápna k vápnu" bez větších šancí, postupně však začínali mít navrch domácí. V 15 minutě zničehonic udeřilo, Zdeněk Hrabák dloubl míč na vápno Tomáši Freislerovi, který chytře přeloboval brankáře. Za chvíli se prosadil po chytré přihrávce nové akvizice Romana Kašajíka střelec Ivan Struhár - 2:0 a vše vypadalo pro domácí dobře. Do ještě větší pohody je uvedl centr Pavla Kerbla zprava, po kterém se hlavou trefil opět Tomáš Freisler. 

Vedení však domácí uchlácholilo a hosté ucítili šanci, po dvou neproměněných gólovkách a uličce za obranu snížili na 3:1. Za tohoto stavu se šlo o poločase k lavičkám.
Druhá půle začala pro Lokádu opět výborně, Tomáš Freisler vyzval z pozice stopera krásným pasem ke skórování Ivana Struhára, který se tváří v tvář gólmana obvykle nemýlí. Zhruba do šedesáté minuty se po navýšení vedení nic moc nedělo, až udeřilo na druhé straně - centr z pravé strany uklidil z malého vápna jeden z hostujících "lékařů".

Po následném festivalu zazděných šancí udeřili opět hosté, střílený centr zprava si domácí nešťastně srazili za Hladíkova záda - 4:3. A rázem bylo zase o co hrát. Celá Lokáda si mohla oddychnout až deset minut před koncem, kdy případné drama odmítl krásným sólem přes celé hřiště a střelou o tyč nejlepší hráč zápasu Karel Toman. 

Góly: 2x Freisler, 2x Struhár, Toman

Sestava: Hladík, Vodička, Gratias, Toman, Freisler, Kerbl, Socha, Kašajík, Hrabák, Lustik, Neuberg, Čureja, Struhár