SG Junior - SG Lokáda 6:2 (2:1)

11.09.2018 11:11

Prohrát vysokým skóre se dá dvěma způsoby – „jsme rádi, že jsme nedostali víc“ (viz Rusko – ČR 5:1) nebo „prohráli jsme, ale nemáme se za co stydět“.

Včerejší výkon Lokády patřil do druhé kategorie. Výsledek byl mnohem horší než převedená hra, což se stalo v zápase, který dopředu hrozil fiaskem z důvodu malého počtu hryschopných borců. Hráčů se nakonec sešlo dvanáct, i když Michala Neuberga stále trápil natažený sval z minulého zápasu a Jirka Hladík šel na plac poté, co na své koleno vystříkal polovinu kelenu.

Začátek vypadal velice slibně, především díky tandemu Michal Miggie Novák a Ivan Struhár, který byl zdatně doplňovaný Tomášem Freislerem a novou posilou Lokády Tomášem Venclem. Krátké narážečky na domácí tým dlouho platily, a když skončila jedna z povedených akcí na trase Vencl - Struhár - Novák gólem posledně jmenovaného, zdálo se, že hosté neodjedou s prázdnou.

Příznivý scénář však trval pouze necelou půlhodinu, než domácí zvýšili presing, začala jim vycházet kombinace a začali pomalu diktovat tempo.

Ke skórování jim pomohly dvě zbytečné ztráty na půlce hřiště a rychlé protiútoky, které se obraně Lokády nepodařilo zachytit.

Druhá půle začala tak, jak první skončila. Stále jistěji hrající domácí trestali nedůslednosti v defenzivě hostí a rychle odskočili na 4:1.

Hráči Lokády však nesložili zbraně a vytvořili si dost šancí na skórování, což se však podařilo jen jednou. Po přesné kolmici Tomáše Freislera a centru Michala Nováka se trefil na podzim poprvé střelec Ivan Struhár.

Bohužel se jednalo o poslední povedený počin týmu hostí, který ve snaze o vyrovnání zapomněl na zadní vrátka a po dvou akcích a přízemních centrech z levé strany opět inkasoval.   

 

Góly: Michal Novák, Ivan Struhár

Sestava: Hladík, Vodička, Gratias, Vencl, Bartoň, Jeník, Kerbl, Freisler, Novák, Klacián, Struhár, Neuberg, trenér Jan "Fršta" Holčák