Přátelák SG Lokáda - Loko (ex)Benfica 7:6 (1:2)

24.04.2018 09:30

Pondělí 23.4.2018 

Málokdy se ve sportu dostane konečný výsledek až na druhé místo, včera to však platilo na sto procent. K prvnímu letošnímu zápasu si totiž tým SG Lokáda pozval bývalé (spolu)hráče z B týmu Loko Vltavín, jejichž věkový průměr byl výrazně nižší než u borců v domácích dresech. Když se k tomu přičetlo šest předzápasových omluvenek, "hosté" byli na holešovické gumělce jasným favoritem. 

Začátek zápasu tomu však nenasvědčoval a domácí se po přímočaré akci na trase Krimli - Krimli (jedinou posilou Lokády byl mladší bratr Michala Tomáš) dostali do vedení. To mladé náležitě nažhavilo, začali využívat větší pohyblivosti křídel Standy Kodra a mladého Dominika a tahoun většiny akcí Milan Šafr se svými kolegy Oldou Kubíkem a Petrem Bínou, jinak kmenovými hráči SGL, začal rozdávat přesné ulice mezi domácí beky. Do poločasu byl stav otočen na 1:2, i když o domnělém ofsajdu domácího Tomáše Freislera by se dalo s rozhodčím Honzou Klepalem dlouho diskutovat. 

Kdo čekal, že je rozhodnuto a bude otázkou času, kdy se domácí položí, musel být zklamán. Gólman domácích Zdeněk Hrabák kapituloval už "jen" čtyřikrát, kdežto Jirka Hladík, hájící svatyni "Befiky" šestkrát. Krimláčci prostě byli znát, a když se k nim přidali tradiční opory gardy Ruda Čureja, Michal Neuberg a Honza Švestka, podporovaní pevnou obranou ve složení Martin Klacián, Luděk Gratias, Tomáš Freisler a Eda Křemel, začal se rodit výsledek, který málokdo očekával. Překvapen nebyl snad jen trenér domácích Honza Fršta Holčák, uvádějící hosty svým vytrvalým koučováním, povzbuzováním a jemnými verbálními provokacemi k šílenství.