Ostrovan Zadní Třebáň - SG Lokáda 3:3 (2:2)

30.08.2018 13:13

Jak uděláte během jednoho dne z patnáctky desítku? V případě nominace týmu SG Lokáda jednoduché - natažené tříslo, operované zuby, bodnutí vosou, nepojízdné vozidlo, jedna „neomluvenka“ a máte na hřišti hned od první minuty o jeden kus méně. Na hřišti ZŠ Barrandov proti Ostrovanu Zadní Třebáň se přitom začíná jednat o tradici (na jaře v deseti vítězství 3:2).

A zdálo se, že to Lokádě opět nebude vadit. Tedy první půlhodinu, kdy se díky Honzou Švestkou proměněné penaltě po faulu na Rudu Čureju, a zmatku v domácí obraně, které využil Michal Neuberg, dostala do vedení 2:0.

Domácí však byli trpěliví, stupňovali svůj tlak podpořený více hráči, méně kily a chybami v hostující rozehrávce.

Vše vyústilo ve vyrovnání po chytrém lobu a přesné hlavičce domácích útočníků. K lavičkám se tak šlo za stavu 2:2, hosté navíc začali sčítat první ztráty. Do druhého poločasu dokulhal se zraněným kolenem Michal Neuberg, kterého brzy doplnili s natažený svalem Ruda Čureja a střelec prvního gólu Honza Švestka. Když se k nim přidal do té doby velice obětavě hrající Mário Jahoda a domácí po jasném (a neodpískaném) šlapáku urvali vedení na svou stranu, nedal by nikdo na srdnatě bojující, ale fatálně oslabenou Lokádu ani zlámané Euro.

Právě v tu chvíli se ukázalo, jak je důležité míti Michala „Miggieho“ Nováka, který se nehodlal s porážkou smířit a tak dlouho provokoval osamocen s míčem u nohy ve vápně domácí obránce, až jeden nevydržel a trefil … nohu.

K penaltě se opět nebojácně postavil pajdající Honza Švestka a prakticky do stejného místa zopakoval svoji první exekuci – 3:3.

Z posledních deseti minut si, kromě zaparkovaného autobusu hostí a marného dobývání jejich branky, zaslouží pozornost komunikace s přehledem hrajícího stopera Luďka Gratiase s golmanem Zdeňkem Hrabákem, který zaskakoval na pravé straně obrany: „Uraž to!!!“ … „Komu???“.

Vzhledem k okolnostem a vývoji tak můžeme konstatovat jediné – dobrý bod!!!

 

Góly: 2 x Honza Švestka, Michal Neuberg

Sestava: Hladík, Hrabák, Gratias, Vencl, Klacián, Novák, Švestka, Jahoda, Čureja, Neuberg, trenér Jan "Fršta" Holčák