FPO Metro - SG Lokáda 2:3 (1:2)

06.10.2021 16:58

Těžce, hodně težce se skládala sestava Lokády pro úterní zápas na pěkné umělce ČAFC v Záběhlicích. Chyběly tradiční opory Honza Předota, bratři Krimlákové i Michal Novák, už dříve se omluvili Honzové Švestka a Větrovec, dorazit nemohl ani Karel Podráský. Suma sumárum to ještě ráno před zápasem vypadalo na účast devíti či deseti hráčů. Shodou šťastných okolností se v průběhu dne oproti předpokladu uvolnili Tomáš Freisler, Pavel Kerbl, Vašek Horejsek a překvapivě Petr Bína, který se vinou operací hlásil dokonce po několika letech. Výborně zapracoval také Filip Turšner, který přivedl posily Zdeňka Egera a Jiřího Šindelu.

Oba týmy přivítalo deštivé počasí, což nevadilo povrchu hřiště, hráčům už brzy ano. Domácí Metro se v sílícím dešti zorientovalo první a favorita z Lokády prvních deset minut lehce přehrávalo. Z mírného tlaku však nic nebylo, naopak udeřilo z jedné z prvních akcí na druhé straně. Filip Turšner převzal na pravém křídle přízemní centr, rychle se zbavil obránce a přízemním centrem našel na malém vápně Ivana Struhára, který se v podobných šancích obvykle nemýlí. Za chvíli bylo ještě veseleji, po další povedené akci se k odraženému míči dostal za vápnem Karel Toman a nechytatelnou střelou pod břevno nedal brankáři domácích šanci - 2:0. A mohlo být ještě veseleji, Filip Turšner si zopakoval akci, když našel Tomáše Freislera. Ten sic nebyl tak důrazný jako snajper při prvním gólu, přesto však míč kousek za brankovou čáru dostal. Rozhodčí však gól neviděl, VAR na hřišti nebyl, proto se skóre neměnilo.Jak už to tak bývá, hned poté udeřilo na druhé straně. Jirka Hladík výborně zasáhl proti hlavičce útočníka domácích, proti dorážce už byl ale bezmocný a k lavičkám se tak šlo o půli za stavu 1:2.

Druhý poločas začal podobně jako ten první, tedy mírnou převahou domácích, kteří dostali poměrně brzy šanci na vyrovnání. Martin Klacián se střetl ve vlastním vápně s útočníkem domácích a nikdo netušil, jak rozhodne hlavní arbitr. Ten Lokádu překvapil: "Uděláme to takhle..." a ukázal na značku pokutového kopu. Jirka Hladík si s ním však poradil!

Dlouhé minuty se pak hra přelívala ze strany na stranu, i když více ze hry a šance měla především Lokáda. Ta byla také dvacet minut před koncem odměněna. V tom nejlepším světle se ukázali zmíněné posily Zdeněk Eger s Jirkou Šindelou, který po hezkém přiklepnutí prvně jmenovaného prostřelil vše, co mu stálo v cestě a s přispěním teče domácího obránce překonal výtečně chytajícího brankáře domácích. Vše pak směřovalo k vítězství Lokády, na čemž nic nezměnil ani kontaktní gól v nervózních posledních minutách zápasu.

Tři body tak vezeme do Holešovic a jediným stínem zústává zranění navrátilce Petra Bíny z desáté minuty.  

Sestava: Hladík, Kerbl, Gratias, Toman, Klacián, Freisler, Hrabák, Celerýn, Eger, Šindela, Horejsek, Turšner, Neuberg, Struhár, Bína, trenér Jan Fršta Holčák

Góly: Struhár, Toman, Šindela